duminică, 16 septembrie 2012

Scoala Gimnaziala Iohanisfeld - un nou inceput, 17.09.2012

      MOTTO:


              " NU ZIDURILE FAC O SCOALA, CI SPIRITUL CE DOMNESTE IN EA"
 
                                                                           Regele Ferdinand

     Dragi copii, 
  Dupa o binemeritata vacanta, iata ca suntem la inceputul unui nou an scolar care debuteaza azi, 17.09.2012. Este o zi frumoasa de toamna, pe care, noi cei aflati aici si in multe alte locuri din tara, o traim sau o retraim de fiecare data cu noi emotii.
    Noi cadrele didactice si intreg personalul scolii va intampinam cu bucurie si incredere in eforturile noastre,  pentru a va ajuta sa aveti un an scolar cu multe impliniri.
   Un nou inceput inseamna o noua sansa, o alta usa care se deschide, un nou drum de parcurs, cu forte proaspete si cu nadejdea ca impreuna vom reusi. 
    Scoala este un loc special, unde mereu unii vin, stau cat este necesar, altii pleaca, dar niciodata nu este un spatiu parasit, fara viata, asa cum spun versurile unui cantec, pe care cu drag mi le amintesc la fiecare inceput de an scolar, pentru ca mi se pare ca se potrivesc foarte bine:
      " Si tot asa stol dupa stol,
        Caci cuibul nu ramane gol"
  Pentru cei mai mici dintre prescolari si scolari aceasta zi inseamna emotii extraordinare, o lume necunoscuta, fascinanta, plina de miracole, care se deschide spre invtatura si cunoastere. Pentru cei mai mari aceasta zi este deschiderea spre o noua etapa, pasul pe o treapta superioara catre noi orizonturi ale cunosterii si culturii, in formarea lor ca viitori cetateni ai acestei tari si ai lumii.
   Invatatura este singurul mod prin care putem atinge cunoasterea si pentru asta impreuna copii, dascali si parinti pe de o parte si societatea pe de alta parte trebuie sa ne mobiloizam fortele, sa depunem efortul necesar astfel incat impotriva greutatilor care se vor ivi sa ne indeplinim misiunea.
    Cred ca veti gasi scoala ca o casa primitoare, prin grija tuturor celor implicati, dacali si personal angajat al scolii. Am pregatit pentru voi spatii curate, mobilate, cu dotari si utilitati moderne functionale, care sa va garanteze siguranta si o atmosfera placuta pentru procesul instructiv-esucativ.
    Sigur cea mai mare noutate a acestui inceput de an scolar este clasa pregatitoare. Ii primim cu deosebita bucurie pe cei care vor fi primii care deschid noul drum al ciclului primar. Le dorim ca tot ce e mai bun pentru ei sa se implineaca.
    Daca am pomenit de clasa pregatitoare, sa va prezint succint clasele/ grupele si  cadrele didactice care le va conduce in acest an scolar, 2012 - 2013:
  • grupa mixta - 24 de copii, condusa de d-na Monica Cermure - profesor pentru invatamantul prescolar
  • clasa pregatitoare - 20 de elevi, condusa de d-na Susana Marin - profesor pentru invatamantul primar
  • clasa a II-a - 21 de elevi, condusa de institutor Marinel Toma;
  • clasa a III-a - 19 elevi, condusa de d-na institutor Maraia Bolbos;
  • clasa a IV-a - 14 elevi, condusa de d-na institutor Tatiana Petrut;
  • clasa a V-a - 16 elevi, condusa de d-na profesor de limba romana, Ramona Smeu - diriginte;
  • clasa a VI-a - 15 elevi, condusa de d-na profesor de fizica-chimir, Marieta Secosan - diriginte;
  • clasa a VII-a - 17 elevi, condusa de d-na profesor de matematica, Camelia Catana - diriginte;
  • clasa a VIII-a - 12 elevi, condusa de d-na profesor de limba engleza, Veronica Pop - diriginte.
     Un rol deosebit in munca noastra il aveti d-voastra parintii, care, desi cunoastem ca va confruntati cu mari greutati materiale, trebuie totusi sa aveti deschidere spre scoala, sa colaborati cu scoala, sa va implicati efectiv si afectiv, ca impreuna sa putem rezolva favorabil toate problemele copiilor nostri.
Scoala Gimnaziala Iohanisfeld - vedere din curtea interioara
     Fie ca noul an scolar care incepe azi sa ne aduca bucurii, impliniri, realizari si rezultate deosebite, cu liniste, sanatate si credinta in Dumnezeu!