duminică, 1 martie 2015

ZIUA PORTILOR DESCHISE

    Vineri, 27.03.2015, la Scola Gimnaziala Iohanisfeld, au avut loc activitati specifice pentru Ziua Portilor Deschise.
    La ȋnceput copiii de la grupa mare şi părinţii acestora, ȋnsoţiţi de d-na educatoare Monica Cermure şi d-na director Maria Pop, s-au ptegătit pentru a se deplasa la şcoală. Li s-a explicat programul si au pornit spre şcoală ( ȋn aceeaşi curte, clădiri separate ). Din pacate doi copii nu au fost prezeni pentru că au gripă.
  La intrarea ȋn şcoală au fost primiti de către d-nul viitor ȋnvăţător la clasa pregătitoare, Marinel Toma, care le-a arătat ( mai mult copiilor ) şcoala, cateva spaţii, săli de curs şi i-a condus la clasa a – IV-a, unde este ȋnvăţător, pentru o scurtă vizită.
   Următorul popas a fost la clasa pregătitoare, unde au fost primiti de către d-na ȋnvăţătoare Maria Bolbos, care a ptegătit activităţi demondtarative pentru părinţi, elevi şi copii. Alături de copii şi elevi, părinţii au decupat, au colorat si au făcut un panou.
     Copiii din clasa pregătitoare le-au arătat materialele şi caietele lor, le-au explicat unele lucruri. Copiii au socializat ȋntr-un mod plăcut.
      Pentru relaxare copiii, la ȋndemnul d-nei ȋnvăţatoare, au cantat şi au dansat.
   D-na ȋnvăţatoare le-a explicat părinţilor rolul clasei pregătitore, „ Care este o tranziţie de la grădiniţă la şcoală, este de fapt un mix ȋntre cele două. Elevii au un program pe care trebuie sa-l respecte, prezenţa este obligatorie, se acordă un interes mare jocului de grup, socializării, se obişnuiesc cu rigorile disciplinei şcolare, dar ȋnvată şi literele de tipar şi să numere pana la 31”
    Părinţii au dorit să afle mai multe despre procedura ȋnscrierii şi li s-a precizat ȋncă o dată că toate informaţiile le pot afla la secretariatul şcolii şi la panoul cu afişaje pentru clasa pregătitoare. D-na Maria Pop le-a comunicat din nou calendarul şi programul orar pentru ȋnscriere, etapa I, ȋn clasa pregătitoare/clasa I: 23.02.2015 – 13.03.2015, intervale orare 7,30 – 8,15 şi 13,30 – 16,00.
    Copiii, plăcut impresionaţi şi-au luat la revedere.

ZIUA PORTILOR DESCHISE IN IMAGINI: