vineri, 7 martie 2014

8 MARTIE 2014


SEMNIFICATIA ZILEI DE 8 MARTIE

     Ziua de 8 martie este o zi speciala a lunii, pentru ca este sărbătoarea dragostei, a frumuseţii şi a feminităţii, reprezentând unul din momentele când femeia este în centrul atenţiei. În această zi, în unele culturi, femeilor și fetelor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenții.
     În Grecia Antică, încă de pe vremea zeilor din Olimp, exista un festival dedicat mamei tuturor zeilor şi zeiţelor, pe nume Rhea.
     Potrivit istoriei, în anul 1908, aproximativ 15.000 de femei au mărşăluit în New York pentru a-şi apăra drepturile. În aceasta perioadă, s-a pus serios problema eliminării discriminării femeii şi asigurarea condițiilor depline de egalitate în viaţa socială. De aceea, în anul următor, Partidul Socialist din America a stabilit iniţial ziua de 28 februarie ca Ziua Internaţională a Femeii.
    Data de 8 martie a fost aleasă abia în 1913, în urma unei Conferinţe a Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 ţări.
    În România, până în decembrie 1989, se vorbea despre ziua mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate ei. După Revoluţie, această zi a fost înlocuită cu ziua femeii.
         Femeia este o fiinţă delicată, sensibilă ce răspândește căldură și iubire pretutindeni. Având sau nu o sărbătoare dedicată, femeia rămâne simbolul frumuseții, fertilitatii și al bunătății.                                  Sursa : Iasi live
                                                                             
Femeia mama, femeia soţie, femeia soră, femeia bunică, femeia verişoară, cuscră, soacră sau alte roluri pe carde le mai poate avea femeia, este mereu prezentă ȋn viaţa noastră. Viata nu există fără EA.  De aceea trebuie s-o cinstim, s-o ocotim şi s-o iubim mereu aşa cum se cuvine.
 Fie ca anul 2014 să le aducă tuturor femeilor din lume impliniri şi bucurii, viaţa frumoasă şi iubire, copii frumoşi şi sănătoşi, linişte şi zile senine!










Niciun comentariu: