luni, 7 martie 2016

"ZIUA PORTILOR DESCHISE"

   Activitatile programate pentru "Ziua portilor deschise s-au desfasurat asa cum au fost planificate, cunoscute de catre parinti, cadre didactice, copii si elevi.
   Copiii de la gradinite s-au deplasat impreuna cu parintii prezenti si d-nele educatoare la scoala. 
   Li s-au prezentat spatiile scolii, in primul rand cele destinate pentru clasa pregatitoare, cu toate lucrurile si materialele specifice activitatilor de la clasa. Apoi copii au facut cunostinta cu elevii clasei pregatitoare si cu d-nele invatatoare de la actualele clase pregatitoare -  Toader Nicoleta la Scoala Gimnaziala Iohanisfeld si Talpai Adela la Scoala Gimnaziala Otelec.
   Elevii claselor pregatitoare au prezentat un mic program de cantece si poezii si au demarat o activitate impreuna - de educatie plastica cu tema potrivita anotimpului si momentului - pentru a se cunoaste mai bine, pentru a se obisnui un pic cu "viata de elev". La activitate au fost implicati si parintii, alcatuindu-se un trio foarte potrivit pentru munca in grup, pentru socializare si imprietenire. Elevii clase pregatitoare le-au prezentat bucurosi realizarile lor si i-au ajutat cu drag la munca. 
  Parintii au stat de vorba cu d-na invatatoare de la clasa a III-a, Susana Marin, seful comisiei metodice de la invatatori, care are experienta in munca la clasa pregatitoare. D-na invatatoare le-a prezentat avantajele parcurgerii acestei clase din punct de vedere al impactului imediat dar si de perspectiva, le-a prezentat modalitatile de lucru, dar si finalitatile clasei pregatitoare, ce trebuie sa stie un elev la sfarsitul clasei pregatitoare. 
   S-au purtat discutii pe marginra acestei teme, cu intrebari si raspunsuri.
   La sfarsitul activitatilor copiii si-au luat la revedere, pana la toamna cand vor fi colegi!   
 Cateva imagini de la activitati:










Niciun comentariu: